Om os

Vores passion er at skabe smukt, behageligt badetøj ud fra en bæredygtig tankegang.

For at sikre en behagelig oplevelse i badetøjet, fitter vi på mange kvindekroppe. På den måde kan vi designe forskellige, velsiddende modeller, så der er noget til netop dig, uanset din figur.

Men det vigtigste for os har været at finde de rigtige leverandører, materialer, emballage osv. Alle valg er taget ud fra vores bæredygtige mindset om mest mulig genanvendelse og mindst mulig spild. Derfor er det både dit badetøj og hele processen bag, som er til gavn for miljøet.

De bedste materialer og den rigtige proces

På bunden af havet ligger alt for meget skidt og skrald, som skader miljø, natur- og dyreliv. Sådan behøver det ikke være. Meget af det, som havner dernede, kan genbruges til forskellige formål – blandt andet badetøj. Derfor er der mange steder dykkere, som henter materialer op, og sender dem videre til forskellige producenter. Blandt andet vores stofleverandør. De genbruger gamle fiskenet, hvori der er både nylon og garn, så de kan lave stof af ECONYL, det mest bæredygtige materiale til badetøj. Samtidig har vores leverandør fokus på miljøet i deres produktion – de genanvender vand, når de producerer, deres strøm kommer fra vedvarende energikilder, og varmen fra produktionen bruger de til at opvarme lokaler.

Også vores trykker, som laver print på det bæredygtige ECONYL-stof, er valgt ud fra deres miljøbevidsthed. Med digitale printeteknikker, trykker de kun på det stof, kunderne faktisk har brug for, og de minimerer mængden af vand og farlig kemi i produktionen.

Langsom mode er bæredygtig mode

Dit badetøj fra Bigar Swim bliver lavet som slow fashion. Det betyder, at vi producerer badetøjet i små mængder, efterhånden som du og andre bestiller, og vi ved, hvad der er populært. Det kan give en leveringstid op til en uge, til gengæld bruger vi kun de ressourcer og materialer, som er nødvendige, og vi minimerer spild.

Alt Bigar Swim badetøj er produceret i Europa.